Blackjack Strategia

21

Blackjack säännöt

Blackjackin säännöt eivät ole vaikeat, ja niiden hallitsemiseen ei tarvita usean tunnin opiskelua. Vaikka säännöt ovatkin yksinkertaiset, saattaa pelin strategian hiomiseen kulua vuosikausia tai kokonaisia ihmiselämiä.

Taikanumero 21

Yksinkertaistettuna: Tarkoituksena on saada suurempi käsi kuin jakajalla, kuitenkin niin, että korttiesi yhteenlaskettu pistemäärä ei ylitä 21:tä. Paras mahdollinen käsi eli blackjack on juuri tuo 21. Koska kuvakortit ovat 10 arvoisia, ässä 1 ja 11, ja muut nimellisarvonsa arvoisia, voi blackjackin saada usealla eri yhdistelmällä.

  • Kätesi arvo on yli 21: Pelaaja häviää
  • Jakaja meni yli 21: Pelaaja voittaa
  • Kätesi on suurempi kuin jakajalla, mutta et ole yli 21: Pelaaja voittaa
  • Kätesi on pienempi kuin jakajalla, mutta jakajalla ei ole yli 21: Pelaaja häviää
  • Molemmilla on yhtäsuuri käsi: Tasapeli (saat panoksesi takaisin)
  • Saat heti 21: Blackjack!

Peli alkaa, kun pelaaja asettaa panoksen pöydälle. Tämän jälkeen jakaja jakaa pelaajalle kaksi korttia kuvapuoli ylöspäin ja itselleen yhden kortin kuvapuoli ylöspäin ja yhden kortin kuvapuoli alaspäin.

Split eli jakaminen

Jos kaksi ensimmäistä korttiasi muodostavat parin, voit jakaa ne kahdeksi erilliseksi kädeksi. Tällöin sinun tulee asettaa panostasi vastaava uusi panos uuten käteesi.

Tuplaus

Tuplauksen voit tehdä vain, jos kahden ensimmäisen korttisi yhteenlaskettu summa on 9, 10 tai 11. Tuplauksessa sinulle jaetaan enää yksi kortti. Yleensä kasinot sallivat tuplauksen myös muissa tilanteissa ja tilanteissa, joissa kortit on jo splitattu.

Antautuminen (surrender)

Antautuminen on tilanne, jossa pelaaja on nähnyt kaksi korttia ja ei halua enää jatkaa. Antautumalla pelaaja menettää puolet panoksestaan.

Vakuutus

Vakuutuksella tarkoitetaan tilannetta, jossa pelaaja haluaa vakuuttaa kätensä. Vakuutuksen avulla pelaaja saa pitää panoksensa ja vakuutuksensa jos jakajalla on blackjack.

Be Sociable, Share!